A Secret Journey: Welcome Baby Poly

18 May 2018

Welcome Baby Poly

Welcome to the world our Baby Poly...
Syukur...Baby Poly selamat dilahirkan pada 07 mei 2018, sekitar jam 7 malam begitu. Proses bersalin selama 1jam saja hihi...pengalaman pertama bersalin anak first, huhu rasanya baru semalam merasa kesakitannya. Imbas kembali moment okey, sis awal masuk wad memandangkan waktu tu semua
family agak sibuk. Sepatutnya due 01 mei ni, tapi baby belum nak keluar. Masih lagi nak stay dalam perut hihihi...sebelum ni, memang ada rasa sakit perut juga tapi tak tahu lah sangat itu tanda-tanda ke bukan. Sis bagitau family, bah apalagi...kena hantar ke hospital. Dan check, bukaan masih 1cm.

     so sambung balik, malam kedua sis berada di wad tu, ada seorang ibu juga sedang contraction pain. Lihat dari jauh macam sakit sangat tu. Esoknya tu, kita pula rasa sakit perut. Check bukaan sudah 3cm. Makin lama makin sakit. Kita bagitau nurse minta check bukaan sebab tak tertahan sudah rasanya. Nurse suruh tunggu sampai bukaan 6cm atau jam 8lebih begitu. Sedihnya...Nak nangis pun entahlah...husband yang datang lawat kita pula asyik tengok kita and tanya soalan "sakit sangat ke?"... Rasa nak bagi tumbuk je haha. Jam 7begitu, tak tertahan sudah rasanya. Rasa nak meneran, jadi sis masuk di bilik bersalin. Check bukaan sudah 8cm. And ta da. Baby Poly! Apapun, Syukur semuanya berjalan lancar. Okeylah, sampai sini saja lah coretan sis, tak nak panjang-panjang. Hihi...

     Semoga di hari-hari seterusnya dipermudahkan... :)

No comments:

Post a Comment

Gais...jangan lupa drop komen kamu! TQ^^