A Secret Journey

18 May 2018

Welcome Baby Poly

Welcome to the world our Baby Poly...
Syukur...Baby Poly selamat dilahirkan pada 07 mei 2018, sekitar jam 7 malam begitu. Proses bersalin selama 1jam saja hihi...pengalaman pertama bersalin anak first, huhu rasanya baru semalam merasa kesakitannya. Imbas kembali moment okey, sis awal masuk wad memandangkan waktu tu semua

23 April 2018

Jom Beli Chocqita

Gambar di ambil oleh adik. Sis tolong screenshot je...ini yang 50g je...pek kecil comey...ada 6biji je dalam pek, tak cukup rasanya makan. From our bos ^^
Ada yang hantu coklat tak dekat sini 😌😌😌?

Hah! Hari tu sis ada join satu bisnes team ni. Dan bos Chocqita kirimkan 1pek  Chocqita, nak bagi kita rasa dan tahu sendiri...kalau nak niaga, penjual kenalah tahu macam mana kan. Baru pelanggan nak beli. Sis cubalah makan satu biji buat pertama kalinya haha. Sedap! Betul lah tak terlalu manis sangat, yang sedang2 saja. Memang ikut taste sis. So, bloggers di luar sana...tak rugi tau rasa chocqita ni. Rasa macam tak puas lah makan kalau pek kecil ni, sis rasa nak makan lagi...padu gitu!

22 April 2018

Join Majalah Kreko

Singgah lagi ya Bloggers sekalian...

Hari ni ada moment paling indah buat sis sendiri tau. Rasanya inilah pengalaman pertama hasil tulisan sendiri masuk dalam majalah. Dah lama sangat sis nak ni, akhirnya tiba juga giliran dan masuk juga. Walaupun tak dapat apa-apa, maksud sis macam upah kah. Lebih kurang macam tu lah.

01 April 2018

Di Balik Sebuah Mimpi

#Bloggers...hari ni saya nak kongsikan cerpen saya, harap sudilah baca k hihi...sebenarnya cerpen ni pernah saya cuba hantar bagi penyertaan satu pertandingan tapi tidak berjaya. Mungkin, hasil tulisan belum cukup mantap kot atau tidak ikut tema yang di bagi. Jadi tidak salah kalau saya share di blog kan, manalah tahu ada juga yang boleh bagi kritikan hehe. Dipersilakan...

30 March 2018

Segmen Bloglist 2018 ShuhaidaSaad

Jom join, klik banner di atas
Syarat-syarat tersangatlah mudah
#SupportBlogger^^

Menghitung Hari

Source google

Hi Bloggers...
Sudah masuk 31/03/2018, agak jarang sekali saya update entry di sini. Bukan apa, tapi line di sini macam tu siput saja. Susah sangat nak buka blog. Jadi, hari ni berkesempatan jugalah sis update entry.

02 March 2018

Panduan Colour Matching

Hello anak-anak Blogger sekalian...hehehe...okey, hari ni kita akan belajar tentang 'Colour Matching'!
Pernah tidak, anda mengalami masalah dalam menggabungkan warna pakaian? Kadang kita rasa dah okey dah gabungan warna pakaian yang dikenakan, elok je rasanya. Eh, tetiba ada pula yang cakap pakaian yang kita pakai hampir nampak macam badut lah... tak ada fesyen langsunglah...apalagi sekarang ni zaman suka sangat berfesyen, kita pun kenalah ikut rentak sekali. Same to me, yang penting pakaian yang kita pakai tu selesa. Tapi...kadang ada juga perasaan nak melawa, memang begini ke kalau perempuan. (Lumrah Kaum Wanita) ke sis terlalu lurus bendul? Haha...