A Secret Journey: 2018

18 May 2018

Welcome Baby Poly

Welcome to the world our Baby Poly...
Syukur...Baby Poly selamat dilahirkan pada 07 mei 2018, sekitar jam 7 malam begitu. Proses bersalin selama 1jam saja hihi...pengalaman pertama bersalin anak first, huhu rasanya baru semalam merasa kesakitannya. Imbas kembali moment okey, sis awal masuk wad memandangkan waktu tu semua

23 April 2018

Jom Beli Chocqita

Gambar di ambil oleh adik. Sis tolong screenshot je...ini yang 50g je...pek kecil comey...ada 6biji je dalam pek, tak cukup rasanya makan. From our bos ^^
Ada yang hantu coklat tak dekat sini 😌😌😌?

Hah! Hari tu sis ada join satu bisnes team ni. Dan bos Chocqita kirimkan 1pek  Chocqita, nak bagi kita rasa dan tahu sendiri...kalau nak niaga, penjual kenalah tahu macam mana kan. Baru pelanggan nak beli. Sis cubalah makan satu biji buat pertama kalinya haha. Sedap! Betul lah tak terlalu manis sangat, yang sedang2 saja. Memang ikut taste sis. So, bloggers di luar sana...tak rugi tau rasa chocqita ni. Rasa macam tak puas lah makan kalau pek kecil ni, sis rasa nak makan lagi...padu gitu!

22 April 2018

Join Majalah Kreko

Singgah lagi ya Bloggers sekalian...

Hari ni ada moment paling indah buat sis sendiri tau. Rasanya inilah pengalaman pertama hasil tulisan sendiri masuk dalam majalah. Dah lama sangat sis nak ni, akhirnya tiba juga giliran dan masuk juga. Walaupun tak dapat apa-apa, maksud sis macam upah kah. Lebih kurang macam tu lah.

01 April 2018

Di Balik Sebuah Mimpi

#Bloggers...hari ni saya nak kongsikan cerpen saya, harap sudilah baca k hihi...sebenarnya cerpen ni pernah saya cuba hantar bagi penyertaan satu pertandingan tapi tidak berjaya. Mungkin, hasil tulisan belum cukup mantap kot atau tidak ikut tema yang di bagi. Jadi tidak salah kalau saya share di blog kan, manalah tahu ada juga yang boleh bagi kritikan hehe. Dipersilakan...

30 March 2018

Segmen Bloglist 2018 ShuhaidaSaad

Jom join, klik banner di atas
Syarat-syarat tersangatlah mudah
#SupportBlogger^^

Menghitung Hari

Source google

Hi Bloggers...
Sudah masuk 31/03/2018, agak jarang sekali saya update entry di sini. Bukan apa, tapi line di sini macam tu siput saja. Susah sangat nak buka blog. Jadi, hari ni berkesempatan jugalah sis update entry.

02 March 2018

Panduan Colour Matching

Hello anak-anak Blogger sekalian...hehehe...okey, hari ni kita akan belajar tentang 'Colour Matching'!
Pernah tidak, anda mengalami masalah dalam menggabungkan warna pakaian? Kadang kita rasa dah okey dah gabungan warna pakaian yang dikenakan, elok je rasanya. Eh, tetiba ada pula yang cakap pakaian yang kita pakai hampir nampak macam badut lah... tak ada fesyen langsunglah...apalagi sekarang ni zaman suka sangat berfesyen, kita pun kenalah ikut rentak sekali. Same to me, yang penting pakaian yang kita pakai tu selesa. Tapi...kadang ada juga perasaan nak melawa, memang begini ke kalau perempuan. (Lumrah Kaum Wanita) ke sis terlalu lurus bendul? Haha...

26 February 2018

Menulis di Cukaria

Hai..singgah lagi di blog  ni ya hihihi...


                    


Tertarik dengan ni, rasanya nak ambil bahagian jugalah haha...terjumpa satu cara macam mana nak asah bakat menulis ni dekat page Cukaria.

23 February 2018

Mengisi Masa Lapang

Haluu...
mood melukis ja sejak kebelakangan ni. So, hari ni try pula lukis ni, mulanya dari gambar. Dan memang nak lukis ala-ala
anime gitu tapi tak berapa nak menjadi pula haha...inilah prosesnya. Puas hati juga tengok hasil tangan sendiri. ^^



18 February 2018

3 cara nak kurus

Hi back.
Hari ni search info sikit dekat Miss Google macam mana nak kurus. Dan setahu saya, ada 3 cara yang kita sudah sedia tahu macam mana nak kurus. Pertama diet seimbang, kedua exercise
| Workout, ketiga produk kurus. Keinginan untuk kurus itu selalunya adalah keinginan kaum wanita untuk sentiasa cantik. Tapi ada juga yang tidak kisah kan. Lelaki? Mungkin jugalah. Jangan pula ada ayat kata aku still gemuk walhal dirinya kurus. Itu horror. Wrong. Hehehe...sambung balik.




Source Google

09 February 2018

My Artwork

Hi guys...
Hari ni nak kongsi sikit my artwork hihihi. Hari tu, saya punyalah boring. Buka FB.
Nampak kartun-kartun komik, menarik sangat tau. Macam-macam cerita disampaikan. Rupanya page ni tengah buat

01 February 2018

23 January 2018

SEGMEN BLOGWALKING BY CIKYAN



Hari ni join Segmen Blogwalking yang dianjurkan oleh Cik Yan. ^^
Jom support blogger

Pencarian Bloglist 2018 by Azah Rahaman



Hi. Join ini sekali. Syarat yang sis Azah bagi pun semudah mengira 1,2,3...hihi...

HAPPY BIRTHDAY SISHAWA DOT COM

Hi. Sebelum itu, Hepi Bday buat blog Sis Hawa..^^ moga segala impian sis Hawa dalam dunia blog tercapai..


www.sishawa.com


Hai awak awak semua. Kalau nak

22 January 2018

16 January 2018

Mek Zumbie 2K18 Giveaway

Klik Banner to join
Jom ramai-ramai meriahkan Mek Zumbie 2K18 Giveaway 

•END•

pau oh pau

Source google

04 January 2018