A Secret Journey: 2018

05 December 2018

Biarkan saya menulis hehe

Hi anda disana...ya, yang sedang membaca tu. Siapa lagi? Hihi
Lamanya tak buka blog, kejap buka kejap tutup. Saya langsung tak ada idea nak tulis apa. Ada tips tak untuk ini? Saya ada juga buka blog tapi just tengok². Kosong. Datang idea, lepas tu dia jadi samar-samar.

Mystery Boxes Giveaway by Liyana Jasmi

Jom join, click banner
Sorry I tag u alls🌼🌼

πŸ’—25 Nov - 16 DecπŸ’—

09 November 2018

Pencarian Bloglist December 2018 oleh Airah Syahirah

Click banner
Tak tahu mana satu fav entry ni hihi sebab baru je follow blog sis Airah hihi..

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Click the banner ",

"If you have choice, then choose the best. But if you have no choice, then do the best. Don't feel but fight for it!" :)

07 October 2018

Target RM500


Haluu...lamanya tidak update blog kan. Bulan September langsung tidak update apa-apa. Langsung tidak ada idea, nak tulis apa pun tak tahu. Dapatkah aku digelar sebagai Blogger? Hahaha...tak kisahlah.

14 August 2018

Segmen Bloglist 2018 A Secret Journey TAMAT

Holla gais...


Maafkan dan ampunkan saya sebab lambat sangat update entry pasal segmen bloglist 2018 ni. Untuk pengetahuan, segment bloglist 2018 A Secret Journey yang dibuat oleh saya telah tamat pada 08.08.2018. Due date segmen sampai 07hb 8 sempena bday anak first sis. Syukur, Baby Poly membesar dengan sihat. Dan syukur juga, seramai 19

11 August 2018

Si Lada Jambak Adik

Tanaman adik nombor ke 5. Ini tanaman dia si lada jambak katanya. Baru darjah 5, kami biasa panggil dia cayo atau kalau tengah gurau si 'Abang Hitam' lah.

05 August 2018

Sexual Attraction dalam Kalangan Kanak-kanak

#Holla guys...for your information, this is not my entry or post. Post ni saya jumpa kat whatsapp tanpa link owner dan tajuk. Credit to Puan Sharifah Zahidah. Mungkin post ni mulanya dari facebook atau blog puan ni juga kan. Dan kalau Puan terbaca, maafkan saya tentang tajuk posting puan. Ampunkan saya hehehe...di pengakhiran posting ini ada nama owner posting okey. Apapun, saya sangat sukakan penjelasan puan ini tentang sexual Attraction dalam kalangan kanak-kanak. Yes! Apalagi, kanak-kanak yang baru belajar mengenal dunia ni, mereka pandai copypaste apa yang dia orang nampak. Jadi, kenapa kita tidak share benda yang baik untuk semua kan. Here we go! Mari baca terutamanya parents. Alert parents...

Sumber gambar : Google

30 July 2018

Malam-malam naik motorsikal

Malam gaiss...kalau tak kuat, sila jangan baca ya. Amaran dah bagi tu, jadi dari korang lah nak dengar ke atau tak ehehe...

Sebenarnya, pengalaman ni

29 July 2018

Segmen Bloglist 2018 A Secret Journey



Hai...hari ni terasa nak buat segmen dalam blog ni. Maka terciptalah 'Segmen Bloglist 2018 A Secret Journey'. Semua yang join, akan sis masukkan dalam bloglist bagi tahun2018.

11 July 2018

Tahi Lalat

Hari ni nak cerita pasal tahi lalat ya. Memandangkan I is tidak tahu nak tulis entri pasal apa. Tiba-tiba dalam kepala otak saya ni terfikir tentang kemunculan tahi lalat ni. Dia sebenarnya datang dari mana ya? Orang cakap, kalau ada lalat terbang-terbang.

10 July 2018

GIVEAWAY SOUVENIRS BY SITIYANGMENAIP

Klik Banner

Tag CikYan. Jom join CikYan...
Team pilihan sis, #TeamSydney ^_^

18 May 2018

Welcome Baby Poly

Welcome to the world our Baby Poly...
Syukur...Baby Poly selamat dilahirkan pada 07 mei 2018, sekitar jam 7 malam begitu. Proses bersalin selama 1jam saja hihi...pengalaman pertama bersalin anak first, huhu rasanya baru semalam merasa kesakitannya. Imbas kembali moment okey, sis awal masuk wad memandangkan waktu tu semua

23 April 2018

Jom Beli Chocqita

Gambar di ambil oleh adik. Sis tolong screenshot je...ini yang 50g je...pek kecil comey...ada 6biji je dalam pek, tak cukup rasanya makan. From our bos ^^
Ada yang hantu coklat tak dekat sini 😌😌😌?

Hah! Hari tu sis ada join satu bisnes team ni. Dan bos Chocqita kirimkan 1pek  Chocqita, nak bagi kita rasa dan tahu sendiri...kalau nak niaga, penjual kenalah tahu macam mana kan. Baru pelanggan nak beli. Sis cubalah makan satu biji buat pertama kalinya haha. Sedap! Betul lah tak terlalu manis sangat, yang sedang2 saja. Memang ikut taste sis. So, bloggers di luar sana...tak rugi tau rasa chocqita ni. Rasa macam tak puas lah makan kalau pek kecil ni, sis rasa nak makan lagi...padu gitu!

22 April 2018

Join Majalah Kreko

Singgah lagi ya Bloggers sekalian...

Hari ni ada moment paling indah buat sis sendiri tau. Rasanya inilah pengalaman pertama hasil tulisan sendiri masuk dalam majalah. Dah lama sangat sis nak ni, akhirnya tiba juga giliran dan masuk juga. Walaupun tak dapat apa-apa, maksud sis macam upah kah. Lebih kurang macam tu lah.

01 April 2018

Di Balik Sebuah Mimpi

#Bloggers...hari ni saya nak kongsikan cerpen saya, harap sudilah baca k hihi...sebenarnya cerpen ni pernah saya cuba hantar bagi penyertaan satu pertandingan tapi tidak berjaya. Mungkin, hasil tulisan belum cukup mantap kot atau tidak ikut tema yang di bagi. Jadi tidak salah kalau saya share di blog kan, manalah tahu ada juga yang boleh bagi kritikan hehe. Dipersilakan...

30 March 2018

Segmen Bloglist 2018 ShuhaidaSaad

Jom join, klik banner di atas
Syarat-syarat tersangatlah mudah
#SupportBlogger^^

Menghitung Hari

Source google

Hi Bloggers...
Sudah masuk 31/03/2018, agak jarang sekali saya update entry di sini. Bukan apa, tapi line di sini macam tu siput saja. Susah sangat nak buka blog. Jadi, hari ni berkesempatan jugalah sis update entry.

02 March 2018

Panduan Colour Matching

Hello anak-anak Blogger sekalian...hehehe...okey, hari ni kita akan belajar tentang 'Colour Matching'!
Pernah tidak, anda mengalami masalah dalam menggabungkan warna pakaian? Kadang kita rasa dah okey dah gabungan warna pakaian yang dikenakan, elok je rasanya. Eh, tetiba ada pula yang cakap pakaian yang kita pakai hampir nampak macam badut lah... tak ada fesyen langsunglah...apalagi sekarang ni zaman suka sangat berfesyen, kita pun kenalah ikut rentak sekali. Same to me, yang penting pakaian yang kita pakai tu selesa. Tapi...kadang ada juga perasaan nak melawa, memang begini ke kalau perempuan. (Lumrah Kaum Wanita) ke sis terlalu lurus bendul? Haha...

26 February 2018

Menulis di Cukaria

Hai..singgah lagi di blog  ni ya hihihi...


                    


Tertarik dengan ni, rasanya nak ambil bahagian jugalah haha...terjumpa satu cara macam mana nak asah bakat menulis ni dekat page Cukaria.

23 February 2018

Mengisi Masa Lapang

Haluu...
mood melukis ja sejak kebelakangan ni. So, hari ni try pula lukis ni, mulanya dari gambar. Dan memang nak lukis ala-ala
anime gitu tapi tak berapa nak menjadi pula haha...inilah prosesnya. Puas hati juga tengok hasil tangan sendiri. ^^



18 February 2018

3 cara nak kurus

Hi back.
Hari ni search info sikit dekat Miss Google macam mana nak kurus. Dan setahu saya, ada 3 cara yang kita sudah sedia tahu macam mana nak kurus. Pertama diet seimbang, kedua exercise
| Workout, ketiga produk kurus. Keinginan untuk kurus itu selalunya adalah keinginan kaum wanita untuk sentiasa cantik. Tapi ada juga yang tidak kisah kan. Lelaki? Mungkin jugalah. Jangan pula ada ayat kata aku still gemuk walhal dirinya kurus. Itu horror. Wrong. Hehehe...sambung balik.




Source Google

09 February 2018

My Artwork

Hi guys...
Hari ni nak kongsi sikit my artwork hihihi. Hari tu, saya punyalah boring. Buka FB.
Nampak kartun-kartun komik, menarik sangat tau. Macam-macam cerita disampaikan. Rupanya page ni tengah buat

01 February 2018

23 January 2018

SEGMEN BLOGWALKING BY CIKYAN



Hari ni join Segmen Blogwalking yang dianjurkan oleh Cik Yan. ^^
Jom support blogger

Pencarian Bloglist 2018 by Azah Rahaman



Hi. Join ini sekali. Syarat yang sis Azah bagi pun semudah mengira 1,2,3...hihi...

HAPPY BIRTHDAY SISHAWA DOT COM

Hi. Sebelum itu, Hepi Bday buat blog Sis Hawa..^^ moga segala impian sis Hawa dalam dunia blog tercapai..


www.sishawa.com


Hai awak awak semua. Kalau nak

22 January 2018

16 January 2018

Mek Zumbie 2K18 Giveaway

Klik Banner to join
Jom ramai-ramai meriahkan Mek Zumbie 2K18 Giveaway 

•END•

pau oh pau

Source google

04 January 2018