A Secret Journey: Menulis di Cukaria

26 February 2018

Menulis di Cukaria

Hai..singgah lagi di blog  ni ya hihihi...


                    


Tertarik dengan ni, rasanya nak ambil bahagian jugalah haha...terjumpa satu cara macam mana nak asah bakat menulis ni dekat page Cukaria.
Maaf tak backlink kan, tapi jangan risau...korang boleh jer search dekat Facebook. Cari page Cukaria atau pun, pergi google laman web www.cukaria.com. Saya saja nak kongsikan ini ya manalah tahu kot ada yang berminat pula.



BTW, saya difahamkan ini bukanlah pertandingan atau sayembara. Copy paste, Cukaria adalah sebuah laman web yang menyiarkan cerpen setiap minggu iaitu dua kali seminggu mulai Februari. Sekiranya kamu ada cerpen yang bagus, Cukaria akan siarkan dan penulis akan dapat honorarium/hadiah 6 Buku FIXI. Dan itulah cara Cukaria beroperasi selama ini.



Nah...yang mahu asah bakat menulis tu, bolehlah try ikut ni...sokey lah hihihi, hadiah buku pun jadi^^. I know that some blogger here like to write, kan? Jom ramai-ramai join, tak ada tarikh tutup k. Paling penting dalam hidup ni, boleh share cerita awak2 dengan yang lain. Puas hati kalau ada yang sudi baca apatah lagi kalau ada yang siap komen sekali. Puas hati sebab dapat menulis.



Saya ucapkan selamat berjaya dan selamat menulis!

17 comments:

  1. Bestnyaa..rasa nak try join je...

    ReplyDelete
  2. wahhh menarik ni...sy mintak izin buat entry jugak ye sis...mintak copy gambar tuh..hihi

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan...
    nnt nak join jugak la

    ReplyDelete
  4. bagus2
    semoga berjaya buat semua yang join :)

    ReplyDelete
  5. ohmaiiii blink blink macam nak joinnnnn hehe

    ReplyDelete
  6. wahhh thankss for sharing thiss nak masuk lahhh heheh

    ReplyDelete
  7. Video Bokep Indo | Nonton Film Bokep Gratis
    Nonton Online Video Bokep Streaming
    Nonton film bokep streaming terbaru di bokepindohot.pw dimana bisa mencari video bokep abg, film bokep smu, film bokep abg cantik, film cewe seksi, abg montok, bokep indo, bokep online, bokep smp, video bokep jilbab.
    InstafollowGratis
    Mobile Legends Hack Gratis
    Steam Wallet Gratis
    Clash Of Clans Hack Gratis
    Clash Royale Hack Gratis
    iPhone X Gratis

    ReplyDelete

Gais...jangan lupa drop komen kamu! TQ^^